Ostya sütőforma

- +
Termék adatok
Készlet: Raktáron 1 db
Méret: 21 cm / 44 cm / 5 cm
Súly: 1.6 kg
Gyártó, szárm.: Oroszország
Termék leírása

Ostya sütőforma

  • Anyag összetétel: öntött alumínium
  • Méret: átmérő 21 cm, 44 cm hosszú fogóval
  • Súly: 1.609 kg.
  • Származási hely: Oroszország

Öntött alumínium, vastag falú, nagyszerű konyhai eszköz. Ostya sütőforma, ami nem igényli sütő használatát. Minden otthonban ahol chipsek helyett egészséges, különleges saját készítésű fogásokat szeretnek fogyasztani. Azoknak ajánlom, akiknek fontos a tudatos táplálkozás a különféle adalékanyagoktól mentes étrend.

A használata egyszerű. Össze kell keverni sűrű állagú tejföl tésztát. A formát jól fel kell melegíteni a tűzhelyen és be kell kenni olajjal. Egy evőkanál masszát rá teszünk a forró formára és gyorsan elterítünk a felületen, mint a palacsinta tésztát a serpenyőn. Nyomjuk rá a fedőt 1-2 percre. Az első ostyát barnára sütjük, a többit arany sárgára. Az elkészült ostya lapot szükség szerint még forrón tekerjük cső vagy tölcsérformába.

Ostya tészta recept

A jó vékony ostya titka a megfelelő állagú tésztában rejlik. Amely sűrű tejfölszerű kell hogy legyen. Adjunk hozza 1 kanál keményítőt vagy olajat. Így a tészta nem fog hozzá ragadni a formához. Alaposan megmelegítjük a formát használat előtt. Az átlagos elkészítési idő 30 másodperc és 4 perc között van. Ez a tészta összetételtől függ. Ez a recept a legegyszerűbb és olcsó is, ezért tökéletes az első sütési próbálkozásra. Ismerkedésre az ostya sütővel.

Hozzávalók

  • 3 db. tojás
  • 450 g liszt
  • 1 pohár cukor (200 ml)
  • 150 gramm margarin vagy vaj.
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál zsíros tejföl

Elkészítés

A margarint (vagy vajat) felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral egy kicsit felverjük. A tejfölt összekeverjük a szódabikarbónával. Mindhárom masszát habverővel keverjük össze, öntsünk rá egy kis lisztet. Gyúrjuk, amíg nem lesz sűrű mint a tejföl. Közben melegítsük a ostyasütőt. Öntsünk egy evőkanál tésztát, és gyorsan terítsük szét a felületen. Nyomja meg a fedelet, 1-2 percig. Az első ostyát süssük barnára, a többit pedig aranysárgára.