×
Tisztelt Vásárlóink, a személyes átvétel újra elérhető!

A személyes átvétel ideje: Hétfő és Csütörtök 10:00 és 15:00 között kizárólag előzetes egyeztetéssel következő telefonszámon: 06 30 9927 103

Fém, nikkelezett pohártartó Szovjetunió címerrel

- +
Termék adatok
Készlet: Raktáron 4 db
Méret: 10 cm / 8,5 cm / 8,5 cm
Súly: 0.219 kg
Gyártó, szárm.: Oroszország
Termék leírása

Fém, nikkelezett pohártartó Szovjetunió címerrel

Nosztalgiás ajándék középkorú és idősebb emberek számára. Akiket emlékeztetni fog a gondatlan fiatalságra. Az ajándék felbecsülhetetlen értékű példány pl. egy gyűjteménybe.

A Szovjetunió címerét 1923-1991 között használták. Középpontjában a Föld áll, rajta keresztben aranyszínű sarló-kalapács, ami a munkások és parasztok hatalmát jelképezi. Fölötte a földet beragyogó vörös csillag, az elérendő célt, a kommunizmust jelképezve. Ezt közrefogja két oldalról búzakoszorú, rajta kétoldalt tekergőző vörös szalag, amely az internacionalizmust jelképezi. Alul összekapcsolódik a szalag az orosz nyelvű felirattal: „Világ proletárjai, egyesüljetek!”, ami a két oldalon tekergőző szalagon a tagköztársaságok nyelvein is szerepel.

A tagköztársaságok a címerben a következő sorrendben szerepelnek: ukrán, üzbég, grúz, lett, litván, tadzsik, türkmén, orosz, fehérorosz, kazah, azeri, moldovai, kirgiz, örmény és észt.

A szovjet címer története - cikk

A Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetsége, röviden Szovjetunió vagy SZSZKSZ (oroszul: Союз Советских Социалистических Республик, magyaros átírásban: Szojuz Szovjetszkih Szocialisztyicseszkih Reszpublik, röviden Советский Союз [Szovjetszkij Szojuz] vagy CCCP [SZSZSZR]) kommunista berendezkedésű állam volt Eurázsiában 1922 és 1991 között. Fővárosa és az ország gazdasági, közlekedési, oktatási valamint politikai központja Moszkva volt. Sokszor pontatlanul Oroszországnak nevezték az elődállam, az 1917 után széthullott Orosz Birodalom után. 1945-től 1991-es széthullásáig az Amerikai Egyesült Államokkal együtt szuperhatalom volt.

  • Anyag összetétel: nikkelezett fém
  • Méret: 10 cm x 8.5 cm
  • Súly: 0.219 kg
  • Származási hely: Oroszország