×
Tisztelt Vásárlóink, a személyes átvétel újra elérhető!

A személyes átvétel ideje: Hétfő és Csütörtök 10:00 és 15:00 között kizárólag előzetes egyeztetéssel következő telefonszámon: 06 30 9927 103

Fém, nikkelezett pohártartó Szovjetunió címerrel + fazettált pohár

- +
Termék adatok
Készlet: Raktáron
Méret: 13,5 cm / 13,5 cm / 8,5 cm
Súly: 0.463 kg
Gyártó, szárm.: Oroszország
Termék leírása

Fém, nikkelezett pohártartó Szovjetunió címerrel + fazettált pohár

Nosztalgiás ajándék középkorú és idősebb emberek szamara, akik a Szovjetunióban éltek, tanultak vagy dolgoztak. Az embereket emlékeztetni fogja a gondatlan fiatalság éveire. "A mikor a fák meg magasok voltak". Az ajándékot kapó egy felbecsülhetetlen értékű példányt kap a gyűjteménybe.

A Szovjetunió címerét 1923-1991 között használták. A címer középpontjában a Föld áll, rajta keresztben aranyszínű sarló-kalapács, ami a munkások és parasztok hatalmát jelképezi. Fölötte a földet beragyogó vörös csillag, az elérendő célt, a kommunizmust jelképezve. Ezt közrefogja két oldalról búzakoszorú, rajta kétoldalt tekergőző vörös szalag, amely az internacionalizmust jelképezi. Alul összekapcsolódik a szalag az orosz nyelvű felirattal: „Világ proletárjai, egyesüljetek!”, ami a két oldalon tekergőző szalagon a tagköztársaságok nyelvein is szerepel.

A tagköztársaságok a címerben a következő sorrendben szerepelnek: ukrán, üzbég, grúz, lett, litván, tadzsik, türkmén, orosz, fehérorosz, kazah, azeri, moldovai, kirgiz, örmény és észt.

A szovjet címer története - cikk

A Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetsége, röviden Szovjetunió vagy SZSZKSZ (oroszul: Союз Советских Социалистических Республик, magyaros átírásban: Szojuz Szovjetszkih Szocialisztyicseszkih Reszpublik, röviden Советский Союз [Szovjetszkij Szojuz] vagy CCCP [SZSZSZR]) kommunista berendezkedésű állam volt Eurázsiában 1922 és 1991 között. Fővárosa és az ország gazdasági-, közlekedési-, oktatási- valamint politikai központja Moszkva volt. Sokszor pontatlanul Oroszországnak nevezték az elődállam, az 1917 után széthullott Orosz Birodalom után. 1945-től 1991-es széthullásáig az Amerikai Egyesült Államokkal együtt szuperhatalom volt.

  • Anyag összetétel: nikkelezett fém karton dobozban
  • Méret:13,5x13,5x8,5 cm
  • Súly:0.484 kg
  • Származási hely: Oroszország